header-beeld

header900

Sigismund Schutz en Frans Pattipilohy

schutzWijlen meneer Schutz (overleden in 1999 op 86 jarige leeftijd) en meneer Patti (overleden in 2005 op 81 jarige leeftijd), vrienden van elkaar, stonden beiden aan het begin van Loek's Tai Chi Ch'uan ontwikkeling, zij vertelden hem ook dat hij bij Phoa moest gaan trainen.

Voor deze beide oude heren, net als Phoa afkomstig uit in het voormalig Nederlands-Indie, was er altijd tijd om weer wat bij te leren.

pattiBij meneer Schutz thuis was Loek jarenlang iedere vrijdag na zijn werk een paar uur aan het pushen. Dat was hard nodig, want na jaren karate is het niet eenvoudig om de zachtheid van TCC te ontwikkelen. Dit waren gezellige momenten bij de familie Schutz waar altijd kinderen en kleinkinderen over de vloer waren om opa en oma te bezoeken en waar altijd de geur van Indisch eten hing.

Meneer Patti heeft Loek veel bij gebracht op het gebied van wapentraining urenlang stok en zwaard trainen, hij was onvermoeibaar. Meneer Patti had veel leerlingen rondom zijn woonplaats in Amstelveen.

Deze beide heren hebben met hun positieve instelling een belangrijke invloed op Loek gehad en daar mee op de training bij Sung.