Trainen bij Sung

Tai Chi Ch'uan wordt in de eerste plaats beoefend voor de gezondheid en in de tweede plaats voor meditatie en zelfverdediging.
Door het beoefenen van Tai Chi Ch'uan word je bewust van je bewegingspatroon en houding. Aan het beoefenen van Tai Chi Ch'uan wordt wat betreft leeftijd geen grens gesteld: de training staat open voor zowel jong als oud. Het is wel de bedoeling dat je elke dag thuis 10 minuten oefent.

De graduering bij Tai Chi Ch'uan Vereniging "Sung" is ingesteld om de leerlingen een idee te geven van de leerstof en de leertijd die er voor staat om alles aan te leren. Haast heeft geen zin, alles heeft zijn tijd nodig. Tai Chi Ch'uan is iets waar je de rest van je leven mee bezig blijft.

Daarnaast is het zo dat onze school, gebaseerd op de lessen van Meester Phoa Yan Tiong, slechts één school van Tai Chi Chuan is: er zijn nog vele andere, met weer andere vormen en oefeningen. Maar - alle Tai Chi Ch'uan scholen hebben één ding gemeen: de Tai Chi Ch'uan Principes.

De training bestaat uit de volgende onderdelen:

  • chi kung (qigong): ontspannings- en ademhalingsoefeningen
  • trainen van de solovorm, en wapenvormen
  • pushing hands oefeningen: het trainen van de sensitiviteit
  • zelfverdediging : toepassingen van de solovorm

De solovorm die wij beoefenen is uit de Yang stijl en staat bekend als de korte vorm van Professor Cheng Man Ch'ing.

Bij beginners is de focus gericht op het gezondheids-aspect van Tai Chi Ch'uan.
Als de basisprincipes beheerst worden begint het martiale aspect mee te spelen.

Bij de gevorderden gaat het martiale aspect een belangrijke rol spelen.

Gevorderden kunnen zich verder bekwamen in onderdelen als de lange Yang vorm, Tai Chi Ch'uan wapenvormen en san shou.

Naast ons hierboven vermelde standaard Tai Chi Chuan  programma, zoals ons geleerd door Meester Phoa Yan Tiong, is er ook nog de mogelijkheid om te trainen in de volgende aanverwante disciplines: Wu (jian Quan) Stijl Tai Chi Ch'uan, Hsingh-I Ch'uan en Pa-kua Chang.

Iedereen die interesse heeft in Tai Chi Ch'uan kan gratis twee proeflessen volgen, om zo een beeld te krijgen wat Tai Chi Ch'uan inhoud. De kosten (€ 120,- per half jaar) worden laag gehouden om zo veel mogelijk mensen de mogelijkheid te geven om Tai Chi Ch'uan te beoefenen. Onze lessen worden gegeven in een informele en plezierige sfeer.

Voor verdere inlichtingen kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
of bellen:
Robert Jan Schippers: 0715419862

Interne Krijgskunst voor kinderen

Interne Krijgskunst voor kinderen is een mix van interne Chinese stijlen zoals Wing Chun, Bagua,
H'sing-I, Tai chi en daarnaast zullen er ook elementen uit het Ki Aikido worden toegevoegd aan het les programma.

De reden voor uw kind om de Interne Krijgskunst voor kinderen te volgen, zijn o.a. het opbouwen van een goede gezondheid en het aanleren van discipline en doorzettingsvermogen. Uw kind leert tevens om steviger in zijn schoenen te staan en op te komen voor zichzelf en anderen. Ook leren de kinderen om te gaan met elkaar en respect op te brengen. Dit alles in een min of meer competitieve, speelse, sfeer.

Interne Krijgskunst is natuurlijk een vechtkunst, maar het vechten staat hierbij zeker niet centraal. Vaak is het beoefenen van een vechtsport een goed middel om de weerbaarheid, zowel mentaal als fysiek, te vergroten. Dit is voor Sung één van de redenen om dit Interne Krijgskunst programma op te starten.

Natuurlijk zullen we het sport en spel -element niet uit het oog verliezen. Kinderen zullen spelenderwijs leren omgaan met de les stof en elkaar. Ook wordt tijdens de lessen aandacht besteed aan het veilig en correct leren vallen.

Interne Krijgskunst voor kinderen is voor kinderen in de leeftijd van 5 t/m 16, en vanaf de leeftijd van 16 bieden wij de mogelijkheid om de lessen te volgen met de volwassenen.

Het programma:

Lesduur 2 uur

Deel 1: warming–up, ontwikkeling van motoriek en beweging van het kind

Deel 2: Mentale ontwikkeling. Coördinatie en Balans

Deel 3: het aanleren van basis vorm

Deel 4: Applicatie training

Deel 5: vrij spel en afronding van de training